Liviu Antonesei – Scrisoare către Ahmet Altan

Ma alatur si eu cuvintelor de incurajare ale lui Liviu Antonesei. Sper ca scriitorul Ahmet Altan sa fie eliberat imediat!

@ntonesei's blog

Am scris această scrisoare către scriitorul și jurnalistul turc întemnițat de sinistru regim al lui Erdogan acum ceva mai mult de o săptămînă. Între timp, prin grija jurnalului Necdet Celik care a tradus-o și prin intermefiul avocatului a transmis-o destintarului, scrisoarea a fost citită de Ahmet, ceea ce mî bucură, poate îi este de oarece sprinin în împrejurările cumplite prin care trece. Dar sccrisoarea mea nu este izolată, ci face parte dintr-o acțiune mai amplă di solidarizare a PEN România cu jurnaiștii și scriitorii turzi întemnițati sub diverse pretexte inventate, în fapt pentru „delictul” lor de a uza de libertăâoe de opinie și de expresie. În cazul lui Ahmet Altan au fosy invocate niște „gesturi” dintr-oemisiune de televiziune, care lat și asociat cu tentativa eșuată de lovitură de stat. Prin urmare, 11 scriitori/ jurnaliști români au scris scrori personale către 11 scriitori/ jurnaliști turci. Detalii în anunțul PEN România de…

View original post 322 more words

Published by dorin

Full time husband and father; full time writer; full time artist (#fineartphotography). And in the free time, I like to travel, to read and to learn new stuff.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

<span>%d</span> bloggers like this: