Despre SUA, numai atît

Dacă aș fi un purice și aș sta călare pe spinarea unui elefant, analizîndu-l cu o lupă, cu siguranță analiza mea ar fi diferită de cea dacă aș fi o dronă care ar vedea nu doar elefantul în întregul lui, dar mai ales faptul că acesta ar fi un animal dintr-un zoo…

De mult timp mă tot întreb de ce oare partidele americane – firește, vorbim de cele două majore, celelalte din păcate nici nu contează – ies la înaintare cu asemenea candidați. S-au gîndit oare mult democrații, pe cine să opună candidatului-președinte-clown? Dar oare dintre toți cîți sînt, nu au găsit unul mai bun? Dintre toți membrii celor două partide, acești doi candidați au fost, cum zic copiii: the best of the bestest? Mă îndoiesc. Și atunci? Întrebarea rămîne: de ce?

Păi, dacă aș fi o dronă, să zicem una smart, probabil aș vedea grădina zoologică așa cum este, un zoo. Dacă mi-aș imagina măcar vreo clipă că președintele Americii conduce America, atunci da, aș crede că acești candidați au luptat pe bune pentru a ajunge în etapa finală, unde a fost ales unul din doi. Dar, nu cred. Așa cum se întâmplă în multe alte părți ale lumii, tot așa și America este condusă de alții. Tot manipulatori din umbră, mari finanțatori, grupuri de interese (așa este, formula nu se aplică exclusiv României), capi ai serviciilor secrete, etc etc etc.

Dacă aș fi un purice, fie și unul cu lupă, aș analiza atît de amănunțit creștetul politicianului cîștigător încît n-aș afla nimic despre el, dar aș putea spune multe. Însă pentru că nu sînt, nu o fac. Din păcate, nu sînt nici dronă, așa că nu pot vedea toate încrengăturile sistemului, dar…

Sînt convins că de la fața locului altfel se simt lucrurile, dar măcar de la distanță avem avantajul că altfel se văd lucrurile! Ele se văd destul de bine, în sensul de clar, dar în ce mă privește, eu unul nu-l văd prea bine… Nu președintele, nu la el mă refer, ce treabă am eu cu el?; ci viitorul, bată-l norocul să-l bată!

Published by dorin

Full time husband and father; full time writer; full time artist (#fineartphotography). And in the free time, I like to travel, to read and to learn new stuff.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: