Oare poate America să piardă, sau să cîștige?

Dacă Trump ar fi un jucător de șah, ceea ce nu este, mai mult, unul fair-play, ceea ce n-a fost niciodată, fiindcă în alegeri nu se poate propune remiză, acesta ar fi momentul potrivit în care s-ar declara învins.

Pentru că, dacă zilele trecute doar un singur stat (Nevada) înclina balanța în favoarea lui Biden, de deja suficientă vreme situația a devenit clară: Georgia și mai ales Pennsylvania care are 20 de electori, sînt de partea lui Biden.

Dacă Trump ar fi orice altceva decît a demonstrat că este în mandatul lui de președinte, l-ar felicita pe Biden și i-ar accepta victoria, așa cum îmi amintesc că a făcut-o Al Gore ceva timp în urmă. Pentru că dacă nu o face mai repede, America nu are nimic de cîștigat, dimpotrivă. Deja situația se înrăutățește: oamenii sînt tot mai nervoși și mai agitați, iar de aici pînă la violenți mai este doar un pas; pînă și dolarul a scăzut semnificativ, de la 4.17 lei (2 noiembrie) la 4.09 (6 noiembrie).

Firește, toate acestea vor trece – dar ceea ce contează este cît de repede, pentru că este important de cît de jos pornești cînd vrei să te ridici – dolarul își va reveni, americanii își vor vedea de viață mai departe, pentru că așa cum știm din istorie, cel puțin a ultimului secol, alegerile nu schimbă semnificativ viața oamenilor, doar revoluțiile sau războaiele o fac. În America nu o să se întîmple nici una nici altul, oricum au destul cu criza Covidului ucigaș! În lupta împotriva căruia trebuie să ne concentrăm forțele cu toții. Dar asta este o cu totul altă poveste…

Așadar, tot ce pot spune este: Donald Trump, măcar o dată fii domn.

Be a man and accept Biden’s victory!

Published by dorin

Full time husband and father; full time writer; full time artist (#fineartphotography). And in the free time, I like to travel, to read and to learn new stuff.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: