What the hell is wrong with people?

Mi-am cumpărat mașină nouă, dar ca să fiu eco, am cumpărat un hybrid. Merg prin oraș, lin, fără zgomot, fără poluare. Super!

Întotdeauna am fost civilizat: nu am ocolit niciodată la semafor coada prin dreapta sau stînga, ca să le tai fața celor care stau la rînd; semnalizez înainte cu suficient timp și destulă distanță înainte de a face manevra (nu, nu se face invers, chiar dacă vă luați unii după alții ca oile proaste și mulți începeți manevra în același timp cu semnalizarea, dacă nu chiar înainte!); și mai ales am oprit întotdeauna la pietoni, la trecerea lor, forțînd astfel de multe ori și celelalt mașini să facă la fel. Pentru că știu că în înfruntarea dintre om și mașină, ultima iese întotdeauna cîștigătoare! Etc etc etc.

Iar acum, de cînd am hybrid, merg lin, cu viteza legală, ca să fiu și civilizat și eco. Zi de zi, de fiecare dată, fără excepție, celelalte mașini se întrec care pe unde să depășească (și nu doar pe mine), să intre în față, să fie ele primele, orice ar însemna asta, unele chiar și pe trecerea de pietoni, altele pe linie continuă. Nici o regulă nu contează, nici o manevră nu e prea periculoasă, nici un gest prea exagerat pentru acești șoferi atît de “talentați” încît mă tot mir de ce – cu atîția piloți de curse – n-avem nici un campion la Formula 1!

Eu speram ca prin exemplul meu să arăt că se poate și relaxat și civilizat; ei îmi dovedesc că nesimțirea și inconștiența e fără margini…

Așa că tot ce pot spune e: what the hell is the matter with people?!

Published by dorin

Full time husband and father; full time writer; full time artist (#fineartphotography). And in the free time, I like to travel, to read and to learn new stuff.

2 thoughts on “What the hell is wrong with people?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: