puzzle (4)

Dragi prieteni, vă propun o nouă călătorie în timp: am scris acest roman cu multă vreme în urmă, dovadă faptul că a fost publicat prima oară în 2004! Ediția a doua se găsește pe Amazon (click aici).

O să postez aici acest roman, în foileton, special pentru voi. Nu există încă o versiune în limba engleză – sau alte limbi străine (aștept oricînd propuneri de traducere), dar cu atîtea softuri de online translate, cred că oricine se poate descurca să-l citească.

Acesta este cel de-al doilea roman de-al meu publicat (după debutul din 2001 cu experimentalul și explozibilul Anarhic). Sper să vă placă puzzle. Nu uitați să dați follow (sau subscribe), pentru a fi la curent cu noile postări. Enjoy!

pentru L și W

aş vrea să fi putut să fiu şi eu astfel dar eu sînt handicapat m-am născut cu un gol care trebuie umplut că nu am linişte şi mă zbat agonic cel mai dificil a fost pînă mi-am dat seama că altceva nu e în regulă cu mine în copilărie sau mai bine spus la limita dintre copilărie şi adolescenţă cînd credeam bineînţeles că e doar o criză pe care fiecare adolescent în devenire o simte un prag de trecere mai dificil pentru că îţi iei adio de la o lume fără griji fără scrupule de la nepăsare de la inocenţă de la fericirea animalului inconştient pentru a intra într-alta a întrebărilor a descoperirii mai ales a sexului care nu-ţi mai dă pace a lumii reale rele lumea oamenilor mari în care atîta timp cît eşti copil doreşti să intri iar cînd ai ajuns la ea ai face orice să fii din nou copil pentru că vezi tu lumea asta aşa e făcută încît omul se naşte prematur încît îi mai trebuie cîţiva ani pînă ajunge la vîrsta cînd s-ar putea naşte cu adevărat omul este un avorton este o fiinţă într-adevăr ciudată am spus asta cu fiecare prilej pe care l-am avut el este singurul animal care poate alege şi întotdeauna alege calea mai întortocheată mai stranie mai uşoară aşadar cea de îndepărtare de sine care depărtare se adînceşte tot mai mult cu fiecare petrecere din viaţă a unei generaţii cu fiecare săvîrşire în dauna desăvîrşirii nu am avut intenţia de a folosi acest cuvînt puţin cam pretenţios puţin cam saturat cu siguranţă golit aşa încît multora nu le mai spune nimic dar mi-a venit în cap ca într-un joc de cuvinte săvîrşit – desăvîrşit mi-a plăcut l-am scăpat acum el a ieşit din mintea mea prin degete direct pe pianul pisiului şi nu mai pot să-l mai opresc nu nu-mi pare rău nu mă tem că o să sară unii ca arşi nu e vina lor că s-au săturat de el şi de altele asemenea lui am o listă întreagă de cuvinte depăşite e vina celor care l-au folosit prea mult şi în alte scopuri e vina tocmai a celor care trebuiau să-l aibă în grijă pentru că omul este fiinţa cea mai nebună cea mai întortocheată după cum îi e şi drumul rătăcit el alege întotdeauna să fie demon chiar sau mai ales cînd încearcă să fie sfînt nu numai pentru că orice lucru are în sine şi contrariul său asta s-a spus de mult şi încă nu s-a înţeles ci pentru că omul a dus lumea la un asemenea nivel de răsturnare încît nu mai ştie nu mai vede nu mai vrea să vadă nu mai poate

s-a făcut frig în casă şi în mine afară soarele nu a mai apărut de cîteva zile nici aici beau o cafea destul de tare dar foarte puţin aromată şi mi-e imposibil să nu fiu disperat disperarea este cu siguranţă singura care ne ţine în viaţă şi ne omoară pe mine da

citesc un roman încet mult mai încet decît citeam înainte de parcă aş citi filosofie un sistem indescifrabil pătat deci imposibil un iglu de sîrme încîlcite un cocon de fire electrice ce se sparg în alte mii la fiecare apropiere a gîndului nu e de vină romanul foarte plastic plăcut lecturii de vină sînt din nou eu numai eu ca de altfel pentru tot ce mi se întîmplă pentru tot ce se întîmplă

Donate

If you like what you read and what you see on my page, and want to support my activity, please donate 1 euro - or more 🙂 Thank you!

€1.00

Published by dorin

Full time husband and father; full time writer; full time artist (#fineartphotography). And in the free time, I like to travel, to read and to learn new stuff.

One thought on “puzzle (4)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

<span>%d</span> bloggers like this: