puzzle (1)

Dragi prieteni, vă propun o nouă călătorie în timp: am scris acest roman cu multă vreme în urmă, dovadă faptul că a fost publicat prima oară în 2004! Ediția a doua se găsește pe Amazon (click aici).

O să postez aici acest roman, în foileton, special pentru voi. Nu există încă o versiune în limba engleză – sau alte limbi străine (aștept oricînd propuneri de traducere), dar cu atîtea softuri de online translate, cred că oricine se poate descurca să-l citească.

Acesta este cel de-al doilea roman de-al meu publicat (după debutul din 2001 cu experimentalul și explozibilul Anarhic). Sper să vă placă puzzle. Nu uitați să dați follow (sau subscribe), pentru a fi la curent cu noile postări. Enjoy!

pentru L și W

            Singurul joc de puzzle pe care l-am terminat vreodată a fost unul de copii, cu 111 de piese. Am mai avut unul de 1111, dar mi-a fost peste puterea mea de răbdare să-l termin. Trebuie să fii cel puţin de…………[1] ca să nu înnebuneşti.

            Dar închipuie-ţi unul de 11111 sau de 111111 sau de o viaţă de mii de piese. Ce m-aş face eu cu un asemenea joc de puzzle? Ce te-ai face tu cu el? Ce s-ar face însă lumea dacă acesta nu ar exista?

            Ceea ce urmează aici nu e nici din vina mea şi nici datorită mie. Eu sînt doar modestul purtător de cuvînt al unei instituţii universale, inexistentă atîta timp cît e necunoscută, pretutindeni prezentă, fără de care nici eu cel ce-l povestesc, nici tu cel ce-l asculţi, nici voi toţi ceilalţi care nu aţi aflat de poveste, însă o trăiţi, n-am fi fost.

            A fost odată ca niciodată, adică întotdeauna. A fost odată un om. Şi nimicul. Stătea omul acesta singur cu nimicul şi gîndea: ce-ar fi dacă aş face şi eu ceva, să am şi eu un tovarăş, sau şi mai bine, o consoartă? Atunci nimicul îi zise: de ce stai şi te întrebi în loc să treci direct la treabă? Te porţi ca un copil lăudăros. Ce-ar trebui să fac, întrebă omul? E simplu. Eliberează-mă şi vei putea stăpîni pămîntul. Cum? Găseşte regula şi uneşte piesele acestea pînă vei obţine un întreg. Dar e imposibil, sînt prea multe. N-ai o variantă prescurtată? Dacă nu vrei, eu plec, şi nu te mai plictisesc. Stai, stai, nu pleca. Nu mai vreau să fiu singur. O să încerc…

            Povestea începe aşa. De fapt, ea deja a început, se petrece şi poate s-a şi sfîrşit, doar că noi încă nu ştim. Nu ne rămîne decît să privim în cartea tainelor omului, în noi şi în lume; pe stradă; nu la televizor; nu în altă parte…

            Povestea începe aşa. Dar cum se va sfîrşi ea, oare?…


[1] pune cuvîntul potrivit (n.a.)

Donate

If you like what you read and what you see on my page, and want to support my activity, please donate 1 euro - or more 🙂 Thank you!

€1.00

Published by dorin

Full time husband and father; full time writer; full time artist (#fineartphotography). And in the free time, I like to travel, to read and to learn new stuff.

2 thoughts on “puzzle (1)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

<span>%d</span> bloggers like this: