Amorţeala

(For English press here)

Donate

If you like what you read and what you see on my page, and want to support my activity, please donate 1 euro - or more 🙂 Thank you!

€1.00

Prima dată nu se sperie. Deşi nu era un fapt cotidian. Însă acum, după două zile de la a doua întîmplare, M. începuse să se îngrijoreze serios. Mai întîi a fost mîna dreaptă. Şi cînd zic amorţeală greşesc, de fapt a fost de-a dreptul paralizie, fiindcă – dintr-o dată – nu şi-a mai putut-o mişca deloc. Trezindu-se din somn, M. a pus faptul pe seama viselor neîntoarse cu capul greu pe mîna obosită. Se mai întîmplase, aşa cum mi s-a întîmplat şi mie deseori şi cum probabil ţi s-a întîmplat şi ţie uneori. Dar amorţeala de la trezire trece, chiar dacă cu înţepături dureroase, în cîteva minute. Şi oricum, îţi simţi membrul. M. însă nu-şi simţise deloc mîna. Şi nu doar un minut două, ci o zi întreagă, pînă cînd i-a amorţit complet şi piciorul drept.

M. se privea în oglindă: sînt încă tînără, frumoasă, se gîndea. Oglinda de aproape doi pe unu o reflecta întreagă, plus restul spaţiului ce umplea organizat contururile. După o zi de muncă încă mă simt bine. Se dezbrăcă de sacou şi fustă, rămînînd într-o lenjerie intimă neagră, primită nu de mult de la iubitul ei. Brodat pe dos, citise Victoria’s Secret, şi se întrebă dacă o fi o marcă bună sau nu. Oricum nu se găsea în magazinele de pe aici. Desfăcu leneşă bretelele sutienului. Sînii sînt încă tari, gîndi, prinzîndu-i în palme, strîngîndu-i uşor. O căldură abia simţită îi străbătu pîntecul. Se gîndea acum la el, plecase de mai bine de două luni şi îi promise că în curînd o va duce şi pe ea. Iată că încă ea era aici, singură, iar el acolo, probabil tot singur.

Abia atunci se sperie cu adevărat. Mîna o simţea din nou, însă piciorul, de două zile… Se gîndi că ar fi bine să meargă la un doctor. Dar dacă o să aibă probleme? Deşi, nimeni nu putea să-i interzică acest drept, este universal dreptul la sănătate. Îşi dădu şi chiloţii jos. Se întoarse cu spatele: era mulţumită şi de curbura feselor. Nici pîntecul nu era rău, chiar dacă se mai rotunjise puţin faţă de acum cîţiva ani, cînd fusese prinsă în prima sa ceartă serioasă cu cel care era cît pe ce să devină soţul ei. Apoi s-au despărţit şi chiar dacă a suferit un timp, acum îi era mai bine, şi era bucuroasă că îşi dăduse seama de greşeală înainte de a comite definitiv. Îi era dor de el şi se privea goală în oglindă amintindu-şi cum ar fi privit-o el. E prea tîrziu pentru doctor, gîndi M. Mîine însă, primul lucru! Se aşeză încet cu un pahar de vin în mîna stîngă, neatinsă pînă acum de ciudata amorţeală-semiparalizie. Îşi plimbă uşor mîna peste piept, cu ochii închişi. Dacă făcea un efort de imaginaţie putea jura că este mîna lui. Gustă puţin din vinul roşu, demidulce. Mîine, cu siguranţă, mîine. Apoi coborî spre pîntec, se jucă o clipă cu centrul fiinţei, care îi asigurase supravieţuirea înăuntrul fiinţei mamei, şi care acum era un obraznic punct sensibil. Mai bine mă uit puţin la televizor, îşi zise M. şi în acelaşi timp apucă telecomanda şi-l porni. Nu se putu opri aici şi ajunse cu mîna tremurînd ca o fîlfîire de aripi de fluture la celălalt centru al fiinţei sale, acolo unde el ştia cel mai bine să pătrundă. M. oftă. M. gemu. M. simţi cum întreg corpul îi amorţeşte, începînd cu picioarele, continuînd cu mijlocul şi terminînd cu capul, nemaiputînd mişca deloc. M. simţi cum corpul întreg îi explodează, nemaimişcînd deloc.

A doua zi dimineaţa, întorcîndu-se de la serviciu, din schimbul de noapte, C. o găsi pe M. întinsă pe canapea, goală, cu o expresie de mulţumire încă vizibilă pe faţa de îngeraş adormit. Sunînd la urgenţe, C. declară că îl găsi pe acesta nemişcînd, în living-room, cu televizorul pornit.

M. deschise ochii şi îi zîmbi colegei. Abia apoi realiză că este goală, aşa cum adormise aseară. I se făcu brusc frig sau poate ruşine, şi încercă să se acopere. C. însă o opri cu un surîs. Se aplecă şi o sărută aşa cum numai el mai ştia să o facă. Era pentru prima dată cînd M. săruta o fată; şi reciproc, însă C. mărturisi roşind că văzînd-o atît de frumoasă, nu se putu abţine.

M. închise ochii. Durerea, ciudat, nu-şi făcea apariţia. Se gîndi, mai întîi, că o fi de bine. Apoi, imediat, realiză că nu poate fi deloc aşa. Atunci, o lacrimă îşi făcu loc printre pleoapele strînse. C.ti se făcu că nu vede şi se întristă.

M. o strîngea tare în braţe pe C. O lacrimă îi curgea liberă, necenzurată. Deşi ezitase un moment, cedase nevoii de a fi strînsă în braţe, de a fi sărutată, iubită. Nu se gîndea ce o să-i spună, dacă o să-i spună… Se iubiseră ore întregi, demenţial. Acum, în sfîrşit, se odihneau.

M. n-a mai ajuns la spital. A murit în drum spre, ţinîndu-l strîns de mînă pe C. Medicii au spus apoi că este un caz unic, un fel de atac de cord cu efect întîrziat. C. aflat în holul spitalului, puse mîna pe telefon să o sune pe prietena sa, aşa cum îi promise lui M. Alo, răspunse C. M. este acolo?, întrebă C. cu voce stinsă. Un moment. E pentru tine, îi spuse C. Alo, spuse M. Îmi pare rău, spuse C. M. a murit.

Cîteva zile după înmormîntare, M. primi viza pentru Statele Unite. La urcarea în avion, îi promise lui C. că o va lua şi pe ea, curînd. La coborîrea din avion, C. o aştepta. După cîteva luni, cei doi se căsătoreau, M. uitînd cu totul de scurta, nebuna şi intensa ei iubire de o zi cu C. şi pe cea profundă, serioasă, de cîteva luni cu M. Însă nu putea să-i uite nici pe unul, nici pe altul. Aşa că păstră în minte, pentru totdeauna, amintirea lor. Acasă, C. făcînd dragoste cu M. se gîndea la ea şi-şi spunea: ce ciudat se aranjează lucrurile în viaţa aceasta, de parcă cineva s-ar juca cu noi după bunul său plac.

Advertisements

Published by dorin

Full time husband and father; full time writer; full time artist (#fineartphotography). And in the free time, I like to travel, to read and to learn new stuff.

One thought on “Amorţeala

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

<span>%d</span> bloggers like this: