O surpriză, chiar aici

De cînd am început să mă joc mai mult cu blogul acesta, să-i cotrobăi prin cotloane și să-i învăț încet secretele, am ajuns la o statistică foarte interesantă legată de istoricul vizualizărilor. Pot să spun că am avut chiar o surpriză. Plăcută, firește, și în același timp, grăitoare.

Așa cum se vede în imaginea de mai jos, postarea cu cele mai multe vizualizări (după home page care nu se pune) este Despre necesitatea predării filosofiei în școli! Și nu doar că are cele mai multe views, sau dublu ori triplu față de următoarea clasată, ci le are de 12 ori mai mult! Neașteptat și surprinzător. Din cel puțin două motive: 1. Este în limba română, și nu în engleză (= circulație internațională). 2. Este vorba despre filosofie ( = și cui îi mai pasă de filosofie astăzi?) Ei bine, se pare că românilor!

Este așadar de la sine înțeles de ce bucuria mea nu are margini. Din mai multe motive, dar pentru simetrie voi pune tot două: 1. Pe plan personal. Nu mă așteptam ca o postare să aibă atîtea views. Pentru mine este super! Nu știu alte bloguri cum sînt și cîte vizualizări au, poate sute de mii sau milioane, firește că nu pot compara blogul meu cu tutorialele despre machiaj 🙂 dar pentru cîteva gînduri legate de filosofie și de educație, eu zic că e bine! 2. Pe plan național. Cum spune foarte bine și concis vorba în engleză: there is hope! Poate că sistemul de învățămînt românesc își va putea reveni vreodată, și nu de sus în jos, cum a încercat lamentabil prezidentul să facă – ca toate „proiectele” lui și acela a fost doar vorbărie și apă de ploaie -, ci de jos în sus, de la chiar cei care beneficiază direct: elevii și implicit părinții elevilor. Care sătui de mizeria din actualul sistem de învățămînt, vor și pot cere schimbarea. Pentru că toată lumea simte că așa nu se mai poate, iar unii chiar o spun. Deci se poate… Pentru că orice drum, oricît de lung, începe cu primul pas, tot așa orice schimbare începe cu un click. E nevoie doar de un mic, prim, declic.

Published by dorin

Full time husband and father; full time writer; full time artist (#fineartphotography). And in the free time, I like to travel, to read and to learn new stuff.

6 thoughts on “O surpriză, chiar aici

  1. Da, meștere, asta chiar este o veste bună.Și eu am avut surprize din acestea, să văd că un text serios sau o poezie au avut de enșpteori mai julte vizuaizări, aprecieri și comentarii decît glimrlr din week end. Urmărește în continusre ststiticile, vei mai avea parte cu siguranță de surprize plăcute! Sper că v trece comentsriul, cu funția like încă vă că am probleme…

    Liked by 2 people

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

<span>%d</span> bloggers like this: