Guvernul Vampir

Mă întreb ce s-o fi întîmplat din 14 seara pînă în 15 mai dimineața de s-a anulat zborul spre Amsterdam, cel care ne privea direct, pe mine și pe pasagerul pe care trebuia să-l duc la aeroport… Este cel puțin ciudat, ca să spun așa; dacă în 14 guvernanții în frunte cu comandantul suprem al forțelor marcate, se băteau cu pumnii în piept că dacă au zis că din 15, atunci 15 rămîne, în 14 spre 15 noaptea totul s-a schimbat radical, odată cu hotărîrea de guvern nr. 24 (care nici măcar nu apare pe site-ul oficial gov.ro!) Proastă hotărîre, ce ne-a dat, din nou, cu totul peste cap.

Povestea este simplă: prima oară s-au anulat zborurile imediat ce a intrat în vigoare starea de urgență, curat neconstituțională. A existat o fereastră de falsă libertate: zborurile s-au anulat din nou, iar zborul de care vorbesc a fost reprogramat pentru 15 mai, ziua mult-visată. Ne-am trezit la 3.30, cu noaptea-n cap, să mergem la Otopeni, pentru că în Brașov, după mai mult de 30 de ani de la Revoluție, încă nu avem aeroport – ceea ce nu este doar o rușine, ci o continuă palmă pe care autoritățile locale și județene ne-o trage, pe toți obrajii tuturor locuitorilor județului Brașov! Am mai verificat o dată site-ul aeroportului Henri Coandă, și la căutare zbor apărea și acesta spre Amsterdam. Însă pe drum, cam de pe la Predeal, am primit informații că zborul s-ar fi anulat. Am încercat să sunăm la aeroport, dar nimeni nu a răspuns. De ce ar fi cineva acolo să răspundă la telefon? Doar e numai cel mai important aeroport internațional… La Comarnic am reușit să prindem la telefon un operator de la Tarom, care ne-a confirmat că zborurile sînt anulate pînă în data de 31 mai. Am întors mașina și am venit înapoi la Brașov. Distractiv, nu? Cîte bătai de joc mai pot născoci guvernanții față de poporul acesta?

Pe drumul de întoarcere îmi tot sunau în cap versurile cîntecului: shame on you if you fool me once, shame on me if you fool me twice. Dar, guvernanților ce sînteți, cînd ne păcăliți a treia oară cum se zice? Dacă n-aș fi civilizat, v-aș înjura, așa cum o meritați. Dar sînt civilizat, așa că vă spun doar atît: dacă guvernul PSD era ciumă, guvernul PNL este vampir! Ne sugeți nu sîngele, ci vlaga, ne-ați sleit de puteri, ne-ați distrus imunitatea mai ceva ca virușii, ba sînteți chiar mai blestemați decît virusul ăsta blestemat, în frunte cu președintele vostru cu tot, că al nostru nu mai e de mult! Atît vă urez: ca în fiecare noapte, pentru tot restul vieților voastre arogante, să vă treziți la 3.30 a.m. și să nu mai puteți adormi; să vă pierdeți somnul, și pacea, și liniștea, și să nu le mai găsiți niciodată! Și pentru că sînteți niște vampiri: nici în mormînt!

Published by dorin

Full time husband and father; full time writer; full time artist (#fineartphotography). And in the free time, I like to travel, to read and to learn new stuff.

12 thoughts on “Guvernul Vampir

      1. Asa este, de parca asta ar fi intentia secreta, sa ne falimenteze. Si culmea, hotarirea asta a fost publicata tot noaptea, tot ca hotii (si nici macar pe site-ul lor; eu am gasit-o pe un site al unor voluntari, stirioficiale.ro

        Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: