Arta fotografica in viata mea

Am stat azi și am socotit. Și așa este! Arta fotografică a fost parte din viața mea înainte de cea a scrisului… Îmi amintesc că eram în ciclul primar cînd m-am înscris la Clubul Foto al Casei Pionierilor. Am învățat atunci nu doar să fotografiez, ci să și developez. Iar cînd mi-am putut cumpăra primul meu aparat Smena, emoția și bucuria a fost mai mare decît atunci cînd mi-am cumpărat prima bicicletă!

În liceu aveam un aparat Zorki, un adevărat tanc rusesc 🙂 Cu el am făcut poze foarte bune întregii mele clase, fotografii pe care le-am developat în „laboratorul” meu fotografic de acasă. Da, eram la nivelul în care aveam propriul meu aparat de mărit. Încă îl mai am pe undeva prin casa părintească.

Ei, dar a venit vremea fotografiilor digitale. Astăzi, toată lumea își poate cumpăra un aparat de fotografiat performant, și oricine este artist fotograf. Sau nu…

Am început să „sap” în arhivele mele de fotografii. Firește, ca în orice „ladă”, de sus în jos. Așadar, încep și eu cu cele digitale. Sînt nu doar cele mai recente, ci și cel mai ușor de reprodus. O să public o serie întreagă, carte în format destul de mare (un pătrat cu latura de 21.59 cm) pentru ca fotografiile să poată fi bine reproduse, full color (firește), serie intitulată Beautiful places. Primele rezultate sînt gata 🙂

Published by dorin

Full time husband and father; full time writer; full time artist (#fineartphotography). And in the free time, I like to travel, to read and to learn new stuff.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

<span>%d</span> bloggers like this: